600 euro minder verbruik, dankzij de coach van het EcoHuis

Louisa, een kranige 83-jarige Deurnese, is uitermate te spreken over de hulp die zij van een begeleider van de stad kreeg. Door enkele energiebesparende werken uit te laten voeren aan haar woning, bespaart zij nu 600 euro per jaar.

  • Bewoners
  • -

Louisa contacteerde Antwerpen voor Klimaat, omdat ze graag wou weten hoe ze nog op energie kon besparen. Ze had namelijk net bericht gekregen van haar mutualiteit dat ze recht had op een gratis Energie Advies aan huis.

De coach die bij Louisa langs kwam, bekeek allereerst de woning. Louisa en haar man onderhielden die steeds goed, maar enkele technieken waren aan vervanging toe. Het dak was al geïsoleerd, wat steeds een goede beslissing is. De coach stelde Louisa voor om ook nog de ramen die slechts enkel glas bevatten te vervangen en ook te kiezen voor een nieuwe verwarmingsketel.

(lees verder onder de afbeelding)

Enkel glas en verwarmingsketel vervangen

Louisa: “Enkele ramen in de achtergevel hadden nog enkel glas. Ik vond de houten kozijnen wel mooi en gelukkig vond ik samen met de coach van de stad een aannemer die dubbel glas kon plaatsen in de bestaande ramen.”
De oude verwarmingsketel werd nog wel elk jaar nagezien, maar het rendement ging telkens achteruit. Louisa luisterde naar de tips van de coach en besloot om tegelijkertijd met de verwarmingsketel ook een nieuwe doorstromer voor sanitair warm water aan te schaffen. 

Louisa: “Die toestellen zijn nu veel veiliger dan vroeger; Ik moet bijvoorbeeld geen schrik meer hebben voor CO-vergiftiging, want deze ketels hebben een afvoerkanaal naar buiten. Ik hoef me ook minder druk te maken over de jaarlijkse onderhoudskosten.”

Persoonlijke opvolging op maat

Louisa: “Wat ik zo fijn vond aan de ondersteuning van de coach, is de rustige en duidelijke uitleg. De persoon die op bezoek kwam, nam de tijd om alle papieren met me te overlopen. Dankzij haar leerde ik dat ik nog recht had op veel meer premie dan ik dacht. Dankzij de 13.000 euro aan facturen die ik indiende, kreeg ik een premiebedrag van 4.000 euro.”

Louisa maant ons aan om andere bewoners zeker ook energiebesparende werken te laten uitvoeren. Louisa: “Ik zag een beetje tegen de werken op omdat ik al wat ouder ben, maar achteraf gezien viel het heel goed mee. Amper stof en op een halve dag waren de werken al achter de rug. En nu heb ik een woning waar het aangenamer leven is, doordat het in de winter niet meer tocht langs de ramen. En volgens mij is de woning zelfs meer waard geworden!”

(lees verder onder de afbeelding)

Zelf renovatieplannen?

Misschien kom je wel in aanmerking voor de nieuwe Mijn VerbouwLening van Vlaanderen. Heb je nog vragen stel ze ons via dit formulier.

Gratis Energie Advies aan huis

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten