Premie voor Masterplan BENOvatie

Woon je in een appartementsgebouw en wil je dat energiezuinig maken? Voor deze renovatie kan je een beroep doen op de renovatiecoach. Deze persoon begeleidt je vanuit het EcoHuis gratis bij intensieve bouwprocessen.

  • Bewoners, Ondernemers, Professionals
  • -

De stad wil eigenaars van grote, oudere appartementsgebouwen (minstens 20 wooneenheden en minstens 20 jaar oud) ondersteunen bij een grondige renovatie.

De renovatiecoach van de stad ondersteunt verenigingen van mede-eigenaars (VME's) om met experten een Masterplan BENOvatie uit te werken. Dit masterplan is een duidelijk stappenplan, aangepast aan de specifieke noden van het gebouw.

De stad ondersteunt met een premie om het studiewerk voor het Masterplan BENOvatie uit te voeren. VME's krijgen tot 50% van de kosten van het studiewerk, met een maximum van 7500 euro, terugbetaald.

Wat?

  • premie specifiek voor de opmaak van BENOvatie-masterplannen
  • Voor verenigingen van mede-eigenaars (VME's) van appartementsgebouwen. Het gebouw moet minstens 20 jaar oud zijn en meer dan 20 wooneenheden bevatten
  • de premie wordt aangevraagd door de VME of de syndicus van het gebouw

Hoeveel?

  • 50 % van de kosten van het studiewerk voor een Masterplan BENOvatie met een maximum van 7500 euro per gebouw

Meer info en premie aanvragen

Premie voor werken

Naast deze premie voor het voorbereidende studiewerk, kan je VME ook rekenen op een premie voor investeringen. Je leest er alles over op de pagina premie voor energetische renovatie appartementen. Beide premies zijn te combineren. Ook de Mijn VerbouwPremie en Mijn VerbouwLening kan je met deze premies combineren.

Het Masterplan in drie minuten

 

Premie voor energetische renovatie appartementen

Bewoners

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten