Ondersteuning voor Repair Cafés

Op verschillende locaties in Antwerpen kan je tegenwoordig naar een Repair Café gaan. Met hulp van vrijwilligers leer je er je fiets, elektrische apparaat of kleding herstellen. Je kan er vaak ook messen en scharen laten slijpen.

Repair Café en partners

Repair Café is een Nederlands initiatief van Stichting Repair Café. Lees meer op de website van repaircafe.org. In Vlaanderen zijn Netwerk Bewust Verbruiken, Lets Vlaanderen, Transitie Vlaanderen en KOMOSIE de trekkende partners. In Antwerpen zijn naast de stad, Kringwinkel Antwerpen, Samenlevingsopbouw, Lets Antwerpen-stad, Transitie en Hackerspace betrokken.

Doel is om in een Repair Café dingen te herstellen die anders afgedankt zouden worden. Op die manier spaar je grondstoffen uit die anders in nieuwe toestellen terecht zouden komen.

Laat je spullen herstellen

Je vindt op onze activiteitenpagina steeds de data voor de volgende Repair Cafés. Spring eens binnen en laat je kapotte spullen nieuw leven inblazen.

Herstel zelf mee!

De vrijwilligers van het Repair Café zijn steeds op zoek naar hulp. Ben je handig? Kan je iets herstellen en wil je je kennis aan anderen doorgeven?

Stel je dan via de website van Repair Café.org kandidaat om mee dingen te herstellen op een Repair Café in je buurt.

Zelf een Repair Café starten

Wil jouw vereniging ook een Repair Café organiseren? Het EcoHuis en Kringwinkel Antwerpen helpen je daarbij met RepairKisten.

RepairKisten

Sinds het eerste Repair Café in 2012 staat de Kringwinkel (nu met steun van Circuit) in voor het gereedschap en de materialen om fietsen, meubels, elektrische apparaten, kleding of speelgoed te herstellen. Om ook andere initiatiefnemers te ondersteunen, ontstonden de RepairKisten. Iedereen kan de kisten ontlenen.

Prijs RepairKisten

De Kringwinkel vraagt aan de organiserende groep of vereniging een waarborg van 100 euro. De verhuurprijs bedraagt 100 euro voor de volledige set kisten (40 euro voor de administratie en handelingskost voor de eerste box en 15 euro per extra box) en 50 euro voor eventueel transport.

De stad steunt Antwerpse Repair Cafés

De stad betaalt de huur- en transportkosten van de RepairKisten voor alle verenigingen en organisaties die in de stad Antwerpen een Repair Café willen inrichten. Zo blijven jouw kosten zeer beperkt.

Bestellen RepairKisten

Op de website van Circuit vind je alle informatie over de RepairKisten. Je kan ze daar ook reserveren.

Meer info

Nog iets vragen over het Repair Café? Stuur een mailtje naar info@circuitantwerpen.be

 

Bezoek het EcoHuis Antwerpen

EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Bewoners, Kinderdagverblijven, Ondernemers, Professionals, Scholen

Lees meer

1 okt. Workshop
Repair Café

EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Kinderdagverblijven

Lees meer

3 dec. Workshop
Repair Café

EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Ondernemers

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten