Verbouwadvies voor appartementsgebouwen

Woon je in een appartementsgebouw en wil je dat energiezuinig maken? Dan kan je een beroep doen op de renovatiecoach. Dit is een gratis dienstverlening van het EcoHuis. Je krijgt professionele ondersteuning bij de energierenovatie van het gebouw.

Doorgedreven renoveren

Vanaf 2020 is dakisolatie verplicht volgens de Vlaamse Wooncode als je een appartement in een gebouw wil verhuren of verkopen. Daken vallen onder de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Voor investeringen in dakisolatie is toestemming van de mede-eigenaars nodig. Soms is dit een moeilijk proces. Het EcoHuis geeft hierbij ondersteuning.

Ook buitengevelisolatie, zuinige collectieve verwarmingsketels en hoogrendementsbeglazing zorgen voor zeer grote besparingen op de energiekosten. Zo is vanaf 2020 dubbel glas de norm in elk gebouw. Ook hier biedt het EcoHuis ondersteuning.

Premie voor Masterplan BENOvatie

Wil je jouw appartementsgebouw stap voor stap renoveren tot een toekomstbestendig gebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met de renovatiecoach voor een Masterplan BENOvatie.

De stad wil eigenaars van grote appartementsgebouwen (minstens 20 wooneenheden) ondersteunen bij grondige renovaties. De renovatiecoach van de stad zal de bewoners ondersteunen om met experten een Masterplan BENOvatie uit te werken. Dit masterplan is een duidelijk stappenplan, aangepast aan de specifieke noden van het gebouw.

Doel is de verbetering van de energieprestatie van een gebouw mét oog voor een veiligere, gezondere en comfortabelere leefomgeving. Bestaande gebouwen zullen na de renovatie veel beter scoren wat hun energieprestatie betreft. De stad kan deze dienstverlening aanbieden doordat ze participeert in het Europees project LIFE BE REEL!.

De stad ondersteunt de eigenaars ook met een premie. Dankzij deze premie van de stad krijgen de bewoners tot 50% van de kosten van het studiewerk, met een maximum van 7500 euro, terugbetaald.

Wat?

  • gratis dienstverlening van de stad Antwerpen
  • professionele ondersteuning bij energiezuinige renovatie
  • hulp bij aanvragen premies, subsidies, energielening
  • kennis- en ervaringsuitwisseling tussen verenigingen van mede-eigenaars (VME)

Voor wie?

  • syndicus, VME, mede-eigenaar
  • appartementsgebouwen van meer dan 20 jaar oud met meer dan 20 wooneenheden

Hoe werkt het?

 
Gratis advies bij jouw energie- en renovatievragen

Lees meer

Een betaalbaar passiefbouw appartement

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten