Infomoment voor professionals 'Linkeroever klimaatneutraal tegen 2030'

Wil je meer informatie over de oproep 'Linkeroever klimaatneutraal tegen 2030' voor professionals of heb je vragen? Schrijf je dan in voor het infomoment op 20 april.

  • Professionals, Ondernemers
  • 20/04/2023, 11:00 uur

Stad Antwerpen voert een ambitieus klimaatbeleid. Ze streeft naar een CO2-reductie van 50 tot 55% tegen 2030. Tegen 2050 wil Antwerpen zowel klimaatrobuust als klimaatneutraal zijn. 

Met het project 'Linkeroever klimaatneutraal tegen 2030' Antwerpen gaat de uitdaging aan om de netto uitstoot van broeikasgassen op Linkeroever volledig af te bouwen tegen 2030. Dit project kadert in de Europese Missie voor 100 klimaatneutrale en slimme steden in 2030.

De stad wil samen met de verschillende stakeholders deze uitdaging aangaan. Ze lanceerde nu de nieuwe oproep via het Klimaatfonds  'Linkeroever klimaatneutraal tegen 2030'. Bedrijven en organisaties kunnen een subsidie en begeleiding krijgen voor projecten die bijdragen aan de ambitie om de uitstoot van broeikasgassen op Linkeroever te reduceren. 

De stad mikt in eerste instantie op projecten die het energieverbruik van gebouwen verminderen of hernieuwbare energie lokaal produceren.

Infomoment

Geïnteresseerden konden op donderdag 20 april om 13 uur aansluiten op een online infomoment waar ze meer informatie kregen over de oproep en al hun vragen konden stellen. 

Schrijf je in voor het infomoment

Interesse om zelf een project op te starten dat past binnen de oproep? Schrijf je dan zeker in voor het infomoment.

Schrijf je hier in 

 

14 jun.
Thematische oproep 'Linkeroever Klimaatneutraal tegen 2030'

Professionals, Ondernemers

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten