Nieuwe woning of appartement renoveren na aankoop, schenking of erfenis

Met een renteloos renovatiekrediet of energielening+ verbind je je ertoe om een nieuwe woning (uit aankoop, erfenis of schenking) binnen vijf jaar energiezuinig te renoveren.

  • Bewoners
  • -

Heb je net een woning of appartement aangekocht? En de woning of het appartement heeft een slecht energielabel (E of F voor een woning en D, E of F voor een appartement)?

Dan is dit het ideale moment om je woning of appartement te renoveren tot energielabel A of A+.

De Vlaamse overheid biedt je bij een aankoop financiële ondersteuning in de vorm van een renteloos (0% JKP) renovatiekrediet. Daarnaast kan je ook in aanmerking komen voor de Mijn VerbouwPremie.

Met dit renovatiekrediet verbind je je ertoe om de woning binnen vijf jaar energiezuinig te renoveren. De energieprestatie (energielabel op het EPC-attest) van je woning moet daarna aanzienlijk verbeterd zijn.

Je hebt de woning of het appartement gekocht

Je kan het renteloze krediet alleen aanvragen als je een hypothecaire lening afsluit om een woning of een appartement te kopen. Samen met die lening ga je ook het renteloze renovatiekrediet aan.

Voor het afsluiten van een renovatiekrediet kan je bij jouw bank of financiële instelling terecht. Meer informatie vind je op de site energiesparen van de Vlaamse overheid of in de infofiche onderaan deze pagina.

Je hebt de woning of het appartement geërfd of gekregen door een schenking

Dan kan je bij stad Antwerpen terecht voor een Vlaamse Mijn VerbouwLening.

Zowel facturen die betrekking hebben op energetische renovatiewerken als facturen van werken die de woningkwaliteit verbeteren komen in aanmerking voor de Mijn VerbouwLening.

Let op! Heb je voor het uitkopen van je familieleden een hypotheek aangegaan? Dan moet je een renteloos renovatiekrediet aanvragen bij de bank of financiële instellingen waar je de hypotheek hebt aangevraagd. Het renteloos renovatiekredie en de Mijn VerbouwLening kan je niet combineren.

Hoeveel kan je lenen?

Binnen een termijn van 5 jaar moet je een nieuw EPC-attest laten opmaken.
Een EPC-attest laat je opmaken door een erkende energiedeskundige.
Op de website vind je een lijst van alle energiedeskundigen.

Tabel renteloos renovatiekrediet
Eindresultaat Woning (F/E) Appartement (F/E/D)
Naar label C 30.000 euro Niet van toepassing
Naar label B 45.000 euro 30.000 euro
Naar label A 60.000 euro 45.000 euro

 

Neem contact met ons op

Via dit e-formulier kan je ons al je vragen over energie stellen. Je kan er alle nodige gegevens achterlaten om je te contacteren.

Aanvragen 

 

Mijn VerbouwLening

Bewoners

Lees meer

Gratis advies bij jouw energie- en renovatievragen

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten