De zonnemakelaar begeleidt organisaties met een groot dak

Heeft jouw gebouw een dak van 1000 m² of meer? En heb je interesse om met jouw organisatie voor zonne-energie te gaan? De zonnemakelaar helpt je op weg. Maak je bedrijf, school of vereniging klaar voor de toekomst en geniet van een lagere energiefactuur.

Waarom de zonnemakelaar?

De zonnemakelaar is een initiatief van stad Antwerpen. Tegen 2030 wil de stad op haar grondgebied, 55% minder broeikasgassen uitstoten (in vergelijking met 2005). Zonnepanelen vormen een belangrijke hefboom voor hernieuwbare energie. Grote Antwerpse daken, bijvoorbeeld in industriegebied of scholen, zijn vandaag nog onbenut en bieden dus veel kansen voor de productie van lokale hernieuwbare zonne-energie.

Met zonne-energie ga je voor groene én goedkope energie. Dat wist je al. Ben je ook benieuwd welke extra kansen dit voor je geeft?  Een business model voor elektrische mobiliteit? Energiedelen met andere bedrijven?

Begeleiding van start tot investeringsbeslissing

De ondersteuning gebeurt waar nodig doorheen elke stap van het proces. In een eerste stap, van een objectieve inschatting over de kansen en uitdagingen van zonne-energie op jouw dak,... tot het helpen vergelijken van offertes en financieringsmogelijkheden.

Minimale voorwaarden:

  • eigenaars van één of meerdere daken van > 1000m2
  • dak zonder PV-verplichting.  

Voorbeelden van begeleiding door de zonnemakelaar

  • Een logistieke speler in de haven krijgt inzicht in de kansen van elektrische mobiliteit voor zijn klant. Daarnaast kan de eigenaar van het dak meteen ook de eigen energiekosten drukken.
  • Een eigenaar van een winkelpand kan een lagere energiefactuur of zelfs laadpalen aanbieden aan diens huurder .
  • Bij een schoolgebouw gaat de zonnemakelaar kijken neer de kostenbesparing op de factuur en de kansen zoals extra inkomsten.

Je kan ook een project starten met meerdere dakeigenaars om zo samen een zonnepotentieel van meer dan 1000 m2 te bereiken.

Wie is de zonnemakelaar

De zonnemakelaar is Peter, van het bedrijf Transition Stories, speler in de energietransitie. De zonnemakelaar heeft als opdracht om de begeleiding te bieden aan eigenaars van grote daken, zoals logistieke spelers, scholen of retail op Antwerps grondgebied.

Doe je mee met met jouw pand? Meld je aan.

Laat je gegevens achter en de zonnemakelaar contacteert jou.

Aanmelden 

 

Oproep 'Grootschalige PV-installaties voor lokaal en sociaal stroomgebruik'

De stad roept eigenaars van grote daken op om te investeren in een grootschalige PV-installatie. Wanneer de reststroom ervan lokaal en bij voorkeur ook sociaal gebruikt wordt, kan de installatie rekenen op investeringssteun. Een project indienen kan tot en met 30 september 2024. Lees alles over deze oproep.
 
30 sep.
Investeringsoproep 'Grootschalige PV-installaties voor lokaal en sociaal stroomgebruik'

Professionals, Ondernemers, Bewoners, Scholen

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten