Renteloze energielening wordt renteloze Mijn VerbouwLening

Energie is duurder dan ooit. Dus is het nu het moment om je woning energiezuinig te maken. De kosten kan je spreiden dankzij de renteloze Mijn VerbouwLening.

Vanaf 1 september 2022 hervormt Vlaanderen de huidige renteloze energielening tot een uitgebreidere, renteloze Mijn VerbouwLening.

Voor meer mensen, voor meer ingrepen

Met deze lening kan je jouw renovatie financieren. Naast werken die er voor zorgen dat je energie zal besparen, mag je nu ook werken laten uitvoeren die de kwaliteit van je woning verbeteren.

Je kan tot 60.000 euro renteloos lenen op een maximum looptijd van 25 jaar. Voor deze nieuwe renteloze lening zullen ook veel meer Antwerpenaren in aanmerking komen. Kijk hier na of je in aanmerking komt voor de Mijn VerbouwLening.

Vraag advies aan bij twijfel

Heb je al offertes, maar is het offertebedrag hoger dan 15.000 euro? Of wil je ook de elektriciteit van je woning vernieuwen of je sanitair vervangen? Dan dien je best pas vanaf 1 juli een aanvraag in voor de Mijn VerbouwLening. Je kan immers geen renteloze energielening én Mijn VerbouwLening samen aanvragen. Stel ons je vragen bij twijfel.

Ook je bank heeft renteloze leningen

Ga je binnenkort een woning met EPC-label E of F (of appartement met EPC-label E, F of D) aankopen of heb je er net een gekocht? Dan kan je bij je bank samen met je hypotheek een renteloos renovatiekrediet aanvragen. Dit renovatiekrediet kan je niet combineren met een Mijn VerbouwLening.

We vragen je even geduld

Omdat wij ons volop aan het voorbereiden zijn op deze nieuwe Mijn VerbouwLening, leggen we in juli en augustus een wachtlijst aan. Je kan de Mijn VerbouwLening vanaf 1 juli alvast aanvragen, maar de verwerking van die aanvragen kan iets langer duren. Ten laatste op 1 september beginnen we met het antwoorden aan de aanvragers in volgorde van ontvangst.

Wil je op de hoogte blijven van de aanvraagprocedure? Vul dan het formulier adviesvragen in. We sturen je vanaf 1 juli het nieuwe aanvraagformulier door. 

Wist je bovendien dat Vlaanderen je ook helpt met een nieuwe Mijn VerbouwPremie? Zo krijg je je woning nog gemakkelijker naar een EPC-label A. Door deze nieuwe, allesomvattende uitgebreide premie, zullen de aanvullende premies van stad Antwerpen voor zonneboiler en dakisolatie voor beschermde klanten stopgezet worden.

We wensen je alvast veel succes met je renovatie!

Renteloze energielening

Bewoners, Scholen

Lees meer

Een zuinige woning, dankzij de renteloze energielening

Scholen, Bewoners

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten