Hulp bij al jouw verbouwvragen

Stad Antwerpen biedt voor iedereen gratis renovatiebegeleiding op maat. Lees hier hoe jij geholpen kan worden.

Of je nu in een vrijstaande woning, een rijwoning, een groot of klein appartementsgebouw woont, stad Antwerpen wil je helpen je gebouw te renoveren.

Tegen 2050 moeten alle woningen in Vlaanderen immers een energielabel A halen en daarvoor is alle inzet nodig! Op Antwerpen Renoveert vind je heel wat informatie over hoe je huis aan te pakken en in welke volgorde je de stappen best neemt.

Hieronder vind je links naar heel wat van ons aanbod, specifiek op jouw maat. Vergeet ook niet om deel te nemen aan onze online webinars, waar experts heel wat van je vragen beantwoorden.

(lees verder onder de afbeeldingen)

Voor eigenaars van eengezinswoningen

Wil jij je woning ambitieus energiezuinig(er) maken, maar weet je niet goed hoe? De stad biedt je onder voorwaarden gratis hulp aan in de vorm van een renovatiebegeleider. Deze technische expert helpt jou om zonder problemen te verbouwen. Boek nu jouw gratis renovatiehulp!

Voor eigenaars van appartementen

Woon je in een appartementsgebouw en wil je dat energiezuinig maken? Dan kan je een beroep doen op de gratis renovatiecoach van stad Antwerpen. Die geeft je professionele ondersteuning bij de voorbereiding van de renovatie van jouw gebouw.

Voor huurders en verhuurders

70% van de Antwerpenaren woont in een woning die niet van hem of haar is. 

Ook huurders staan we daarom bij met tips om energie te besparen. Of een gratis Energie Advies aan huis.

Voor verhuurders voorzien we een renovatiebegeleiding waarbij de specifieke aandachtspunten voor de verhuurmarkt bekeken worden. Werken in een verhuurde woning of een woning huurconform maken, vergt namelijk extra aandacht van onze coach. Bovendien is er een premie op maat van verhuurders.

Voor Verenigingen van Mede-Eigenaars (VME)

Elke individuele eigenaar kan ons een vraag stellen, maar in het geval van grote appartementsgebouwen zal blijken dat een doorgedreven totaalaanpak veel voordelen biedt. Jij of jouw VME krijgt daarom met de renovatiebegeleiding een renovatiemasterplan op maat aangeboden. De bijhorende premie is ook op maat van jouw gebouw.

Bereid je voor met onze webinars

Hier ontdek je het hele aanbod aan activiteiten.

Aanbod bekijken 

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Antwerpen voor Klimaat

Elke maand krijg je de nieuwtjes en activiteiten in je mailbox.

Inschrijven 

 

Gratis advies bij jouw energie- en renovatievragen

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten