Webinar: wat is een renovatiemasterplan voor VME's?

Woon je in een appartementsgebouw van 6 of meer appartementen en wil je dit gebouw samen met alle bewoners energiezuinig maken? We leggen je uit hoe een renovatiemasterplan kan helpen om de werken aan de gemeenschappelijke delen (dak, muren, vloeren, collectieve stookinstallatie) aan te pakken.

  • Online
  • Bewoners
  • 27/06/2024, 17:30 uur

In dit webinar tonen we je hoe je samen met de Vereniging van Mede-Eigenaars (VME) en je medebewoners een appartementsgebouw vanaf 6 wooneenheden renoveert én hoe een renovatiemasterplan je daarbij kan helpen.

Schrijf je in voor het webinar

Je ontvangt de link om het webinar te volgen via mail.

Inschrijven 

Een appartementsgebouw bestaat uit privatieve delen en gemeenschappelijke delen, die hebben allemaal een invloed op je energieprestatiecertificaat (EPC). Vaak kan je zelf al bepaalde ingrepen uitvoeren aan jouw deel van het gebouw. Maar wil je werken laten uitvoeren aan de gemeenschappelijke delen, dan moet de VME die opstarten.

Ontwikkel met je medebewoners daarom best een lange termijnvisie op die werken. Pak de onderhoudsachterstand aan en bespaar direct op onderhoudskosten en op energiekosten. Maak nadien je gebouw klaar voor de toekomst en hoed je voor snelle herstellingen. Tegen 2050 moet elke woning in Vlaanderen een energielabel A (EPC) halen, dus toekomstgericht verbouwen is de boodschap.

Leer in dit webinar welke ondersteuning de stad jouw VME kan bieden. Zowel bij het opmaken van het renovatiemasterplan, als bij beslissingen over investeringen. 

Praktisch

  • Donderdag 27 juni 2024
  • 19.30 - 21 uur
  • Gratis

Meer info via info@antwerpenvoorklimaat.be of tel. 03 217 08 11.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Antwerpen voor Klimaat

Elke maand krijg je de nieuwtjes en activiteiten in je mailbox.

Inschrijven 
Gratis verbouwadvies voor appartementsgebouwen

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten